Kategóriák
Elemek és csillagjegyek

A Föld elem

Föld elem: amint az a leírásukból is kitűnhet, a többi elem, a levegő, víz és tűz eléggé mozgékony, alig tudjuk őket a kezünkben tartani. Ezzel szemben a

Föld elem: amint az a leírásukból is kitűnhet, a többi elem, a levegő, víz és tűz eléggé mozgékony, alig tudjuk őket a kezünkben tartani. Ezzel szemben a föld elem az szilárd, magába foglalja a többi elemet, így adva számukra formát, így szabja meg számukra az anyagi határokat. A föld képviseli az anyagi világot, a természetet, a konkrét tapasztalatokat és a gyakorlati elmét is.

föld elem
föld elem

A föld az az elem, ahol az energia anyagi formát ölt, annyira besűrűsödik, hogy már megérinthető, kézzel foghatóvá válik. A föld elem egyik kulcsszava a materializáció, amikor új dolgokat teremtünk, amikor az energiát bizonyos formákba, szerkezetbe, alakba hozzuk. Ha egy példával szeretnénk megvilágítani, akkor a föld elem a pohár, ami a vizet tartalmazza.

A föld jegyű embereket is gyakran tartják túlságosan lassan mozgónak és anyagiasnak, néha még a fukar szót is használják rájuk. Ez általában túlzás, inkább csak nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőbeni anyagi biztonságuknak.

A föld jegyek a Bika, a Szűz és a Bak. A föld házak a második, a hatodik és a tizedik ház. A földdel kapcsolatos égitestek a Szaturnusz és a Vénusz.