Kategóriák
Elemek és csillagjegyek

A Tűz elem

Tűz elem: a tűz a szenvedély és a cselekvés energiája, ez a mozgásban lévő energia eleme. A tűz energia egyben az érzelmekhez is kapcsolódik. Úgy is

A Tűz elem

Tűz elem: a tűz a szenvedély és a cselekvés energiája, ez a mozgásban lévő energia eleme. A tűz energia egyben az érzelmekhez is kapcsolódik. Úgy is mondhatnánk, hogy az ihlethez és az érzelmekhez, valamint az ihlet és a képzelet által kiváltott érzelmekhez köthető. A tűz képes átalakítani a régi energiákat és egyben tisztíthatja is azokat.

tűz
tűz elem

Arról is ismert, hogy megváltoztatja a dolgokat és keresi a változásokat, a növekedést és a fejlődést. Ezek természetesen összefüggnek a belső változásokkal is. A tűz meleg, intenzív, lelkesítő, és képes arra, hogy bátorítsa az embereket, hogy reményt, izalmat, hitet adjon, de nagyon sebezhető is lehet, mivel nehéz megragadni, de könnyen megérinthető.

Bár a tűz jegyűek gyakran nem mutatják ki, de sokkal érzékenyebbek annál, mint amennyire a külső szemlélő számára tűnnek. Negatív tulajdonságuk lehet, hogy könnyen dühbe gurulhatnak.

A tűz jegyei a Kos, az Oroszlán, a Nyilas. Házai az első, az ötödik és a kilencedik ház. A tűzzel kapcsolatos égitestek a Mars, a Nap és a Jupiter.