Kategóriák
Elemek és csillagjegyek

A Víz elem

A víz elem akkor is fontos, ha kapcsolatokat vizsgálunk, mert a víz megmutatja, hogyan kezeljük életünket. Tehát a víz jegyek a Rák, a Skorpió és a Halak.

A víz elem akkor is fontos, ha kapcsolatokat vizsgálunk, mert a víz megmutatja, hogyan kezeljük életünket. Tehát a víz jegyek a Rák, a Skorpió és a Halak. Ezen csillagjegyek közös jellemzője, hogy nagyon érzékenyek és hogy sok nem verbális (nem szóbeli) információt is felvesznek a beszélgetés közben.

víz elem
víz elem

Például amíg a levegő jegyek szavakkal kommunikálnak legfőképp, addig a víz jegyű emberek inkább érzelmeken és képeken keresztül. A víz jegy ennélfogva folyékony és szorosan összefügg az érzelmekkel, az intuícióval és a forrással való kapcsolattal.

A víz a gyógyulást hozó energia. Úgy is mondhatjuk, hogy a víz az éltető energia, hiszen minden élet a vízben kezdődött, gondoljunk csak az anyaméhre, ott is folyadékban indul az élet. Így tehát a víz magával az élettel is összefügg. Amikor a vízről beszélünk akkor a gyógyító érzelmekről, az intuícióról, az egységgel való kapcsolatról és a természetesen a lélekről is beszélünk.

A lélek folyékony, mint a víz. A víz az empátiát és a törődést is képviseli és arra is utalhat, hogy hogyan bánunk az empátiával és önmagunk gondoskodó részével. Mivel a víz nagyon sok információt ad az érzelmekről, ezért nagyon összefügg a pszichológiával is.

A víz jegyek a Rák, a Skorpió és a Halak. A víz házak a negyedik, a nyolcadik és a tizenkettedik ház. A víz jegyhez kapcsolódó égitestek a Hold, a Neptunusz és a Plutó.